L’any 2008, la FEEB inicia el primer programa d’intervenció social: L’Esport ens fa Iguals (l’esport ens fa iguals). Ho fa amb el suport del districte de Nou Barris i l’Adreça de Serveis de Immigración i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest programa respon a la manca d’activitats esportives econòmicament accessibles per als nens, nenes i joves de les escoles i instituts del districte de Nou Barris.
La FEEB, conscient del paper de l’esport com a eina per a la inclusió i la cohesió social, promou, conjuntament amb les associacions de pares i mares (AMPA) i les entitats de barri, activitats esportives a 6 escoles i 1 institut als barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana, Vallbona, Turó de la Peira, Roquetes i TrinitatNova. Al juny de 2012, i per iniciativa de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport, s’amplia el projecte a tota la ciutat sota la denominació Convivim Esportivament (Convivimos deportivamente). S’introdueix una nova línia de treball, dirigida a promoure la pràctica esportiva i la formació entre aquells joves que es troben exposats a dinàmiques de risc social.
L’any 2009 va néixer el segon programa referent de la FEEB, Un Estiu fantàstic (un verano fantástico). L’objectiu és garantir una pràctica esportiva i d’oci entre els nens i nenes de 5 a 12 anys, durant el mes de juliol, en aquells barris més afectats per la crisi econòmica. L’oferta es desenvolupa en col·laboració amb els clubs i entitats del barri. De la mateixa forma es facilita formació, material i recursos per als monitors i monitores de les entitats.
Tots els programes de la FEEB es dissenyen tenint en compte els criteris horitzontals de l’entitat, que pretenen garantir la qualitat de les activitats. Es potencia el treball en xarxa i l’apoderament dels agents i joves del territori, com a element clau per a la transformació social dels barris.